keskiviikko 27. elokuuta 2014

Härmää petunioissa

Siivoilin tuossa parvekettani muuttoa varten ja mietiskelin mitkä kaikki kasvit otan matkaan uuteen asuntoon. Petuniani näyttävät päällisin puolin ihan hyvältä mutta järkytyksekseni huomasin valkoisessa petuniassani olevan härmää! Tarkempi tutkailu paljasti, että myös mustassa petuniassani oli muutama härmäinen oksa.

Ok, ilmanala on ollut kyllä melkoisen kostea, mutta petunioissani ei ole ollut härmää koskaan aikaisemmin. Myönnettäköön, että kastelua on kyllä tullut harrastettua aavistuksen runsaammalla kädellä ja harvemmin ihan käytännön syistä. Monesti viikonloput on tullut vietettyä muualla, joten muutaman päivän taukoja kastelussa on ollut. (Jos joku siis ei tiedä niin tietyt kasvit ovat herkempiä härmälle kuin toiset, mutta periaatteessa härmää voi käsittääkseni tulla mihin tahansa kasviin kastelun epätasaisuuden ja useimmiten liian kastelun tuloksena.)

Päällisin puolin petuniat näyttävät oikein hyviltä:


(Oli pakko laittaa tämäkin nuuskuttelukuva :P)


Mutta härmäisyys paljastui, kun katsoi hieman tarkemmin kasvien lehtiä, ensimmäinen kuva valkoisesta ja toinen mustasta petuniasta:



Valkoisen petunian tyvellä härmää on runsaammin, joten taitaa olla, että sitä en enää uuteen asuntoon raahaa. Mustassa sen sijaan sitä on vain paikoitellen joten pätkäisin härmäiset oksat tyynesti pois ja toivon parasta. Musta nimittäin ehdottomasti muuttaa uudelle parvekkeelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti